fbpx
Cerita Borneo

2 Jam Menunggu, Akhirnya Rombongan Alphard Musa Aman Beredar Dari Istana Negeri

Rombongan tersebut akhirnya meninggalkan istana negeri

2 Jam Menunggu, Akhirnya Rombongan Alphard Musa Aman Beredar Dari Istana Negeri. Rombongan beberapa buah kenderaan mewah alphard dan juga pengiring yang dikatakan kumpulan Musa Aman akhirnya beredar dari Bulatan Nenas.

Rombongan tersebut cuba untuk mendapatkan kebenaran untuk memasuki istana pada sekitar pukul 3 petang ini tadi namun tiada kebenaran diberikan untuk mereka masuk.

Akhirnya, setelah 2 jam menunggu maka rombangan tersebut mula meninggalkan kawasan bulatan nenas dan menghala ke satu lokasi yang masih tidak dikenalpasti.

Tengah hari tadi, Kumpulan Musa Aman berkumpul dan membuat sidang media yang menyatakan mereka mempunyai majoriti mudah untuk membentuk kerajaan.

Namun begitu, Ketua Menteri Sabah iaitu Datuk Seri Shafie Apdal telah bertemu dengan Tuan Yang Terutama terlebih dahulu dan berjaya mendapat persetujuan untuk pembubaran DUN Sabah

Pengumuman pembubaran yang dilakukan tengah hari tadi turut disertakan dengan dokumen yang ditandatangani oleh Tuan Yang Terutama dan baru sahaja tadi, Warta Kerajaan Sabah mengenai pembubaran DUN Sabah mula tular.

2 Jam Menunggu, Akhirnya Rombongan Alphard Musa Aman Beredar Dari Istana Negeri
2 Jam Menunggu, Akhirnya Rombongan Alphard Musa Aman Beredar Dari Istana Negeri

Masih tidak berputus asa

Bekas Ketua Menteri Sabah tersebut walau bagaimanapun masih tidak berpuas hati dan memuatnaik satu keping gambar menyatakan mereka mempunyai sokongan 33 orang ADUN.

Adun adun yang menyokongnya kelihatan memenang 33 nombor berbeza bagi menandakan mereka mempunyai majoriti mudah.

Musa Aman juga melalui laman facebook rasmi beliau menyatakan keikhlasan beliau untuk menubuhkan sebuah kerajaan baru di Sabah.

Baca juga artikel lain :

Artikel Berkaitan

Back to top button
Close