fbpx
Cerita Borneo

“Barulah Tak Ralat Bayar Cukai”, Fasiliti Pusat Rawatan COVID-19 Di MAEPS Serdang Mengagumkan Netizen

“Complete kerajaan beri patient!”

“Barulah Tak Ralat Bayar Cukai”, Fasiliti Pusat Rawatan COVID-19 Di MAEPS Serdang Mengagumkan Netizen. Beberapa hari lepas, seorang pengguna Facebook memuat naik sebuah gambar bilik pesakit Covid-19. Gambar tersebut tular dan mendapatkan pujian dari netizen.

"Barulah Tak Ralat Bayar Cukai", Fasiliti Pusat Rawatan COVID-19 Di MAEPS Serdang Mengagumkan Netizen
“Barulah Tak Ralat Bayar Cukai”, Fasiliti Pusat Rawatan COVID-19 Di MAEPS Serdang Mengagumkan Netizen

“Kerajaan negara lain belum tentu dapat bagi macam ni

Pengguna Facebook tersebut, Syahril A. Kadir yang merupakan seorang wartawan, memuji usaha kerajaan untuk memberi keselesaan kepada pesakit COvid-19. Selain katil, selimut, tuala dan bantal (2 buah lagi tu!), bilik pesakit terbabit turut disediakan kelengkapan peribadi serta makanan dan minimun ringan malah sepasang selipar juga disediakan! Diri-sendiri melihat usaha kerajaan untuk kebaikan rakyatnya, beliau turut berasa tak ralat bayar cukai pendapatan setelah melihat manfaatnya.

Kagum dengan bilik tersebut, beberapa netizen meninggal beberapa komen memuji usaha kerajaan dan bersyukur kerana dijaga rapi terutamanya pada masa ini.

Terdapat juga netizen yang rasa sangat terharu sehingga memberi pendapat bagaimana untuk membalas jasa kerajaan terhadap negara.

Kita perlu bersyukur dengan usaha kerajaan untuk rakyatnya

Sudah lah diberi bantuan, malah di hospital pun kerajaan telah membuat insentif untuk memberi keselesaan kepada pesakit-pesakitnya. Semoga gambar ini mengingatkan kita untuk bersyukur dengan apa yang kita ada dan terima kasih kepada kerajaan dan frontliner atas perkhidmatan mereka kepada negara ini.

Artikel Berkaitan

Back to top button