fbpx
Cerita Borneo

COVID-19 : 4 Kes Di ICU, 39 Kes Terbaru Hari Ini, 197 kes Keseluruhan

Perkara tersebut dimaklumkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia

COVID-19 : 4 Kes Di ICU, 39 Kes Terbaru Hari Ini, 197 kes Keseluruhan. Setakat hari ini, 197 kes telah dicatatkan di Malaysia selepas hari ini terdapat pertambahan sebanyak 39 kes. 39 orang daripada kes tersebut merupakan Person Under Investigation dan 1 lagi merupakan kontak rapat.

Perdana Menteri Malaysia pada siaran langsung perutusan beliau sebentar tadi turut menjelaskan bahawa Malaysia sudah bersedia menghadapi gelombang COVID19 dan turut mengatakan jaminan bekalan makanan yang mencukupi telah turut diberikan. Penularan jangkitan COVID-19 dijangka mengambil masa yang lama untuk berakhir. Justeru itu , kerajaan akan tingkatkan langkah-langkah kawalan dan pencegahan. Beliau turut memaklumkan bahawa 57 hospital dan 170 Klinik Kesihatan turut sediakan saringan kesihatan. Manakala, Hospital Sungai Buloh dan satu hospital di setiap negeri untuk rawat pesakit.

COVID-19 : 4 Kes Di ICU, 39 Kes Terbaru Hari Ini, 197 kes Keseluruhan

Sabah Dan Labuan Catat 15 dan 2 Kes Secara Keseluruhan Setakat Ini

Berdasarkan infografik yang dimuat naik sebentar tadi juga, Sabah dan Labuan dicatatkan mempunyai 17 kes secara total. Kesemua kes ini berkait dengan perhimpunan keagamaan yang di Sri Petaling hujung bulan lalu.

COVID-19 : 4 Kes Di ICU, 39 Kes Terbaru Hari Ini, 197 kes Keseluruhan

Sekiranya anda merupakan individu yang hadir ke majlis tersebut atau mengenali sesiapa yang hadir dan belum membuat pemeriksaan anda digalakkan untuk melakukan perkara tersebut secepat mungkin.

Artikel Berkaitan

Back to top button