fbpx
Cerita Borneo

COVID-19: Tentera Akan Membantu Polis Pantau Kawalan Pergerakan

Please patuh dengan arahan!

COVID-19: Tentera Akan Membantu Polis Pantau Kawalan Pergerakan. Malaysia kini berada di bawah perintah kawalan pergerakan sejak Ahad lepas namun terdapat beberapa insan tidak bertanggungjawab yang melanggar arahan dengan berkeliaran di luar rumah semasa tempoh ini. Oleh demikian, Kementerian telah memutuskan agar pasukan tentera diturunkan bagi membantu pihak polis dalam memastikan rakyat mematuhi arahan yang telah dikeluarkan oleh kerajaan sehingga habis tempoh arahan iaitu 31 Mac 2020.

COVID-19: Tentera Akan Membantu Polis Pantau Kawalan Pergerakan
COVID-19: Tentera Akan Membantu Polis Pantau Kawalan Pergerakan.

Akan bermula pada hari Ahad ini

Perkara ini telah disahkan oleh Menteri Kanan merangkap Menteri Pertahanan iaitu Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob semasa sidang media perkembangan Perintah Kawalan Pergerakan baru-baru ini.

Beliau berkata, pasukan tentera akan bermula gerak pada hari Ahad ini agar kawalan secara menyeluruh dapat dilaksanakan. Dilaporkan lagi adalah beliau berkata masih ramai yang tidak patuh dengan arahan kerajaan termasuk arahan polis untuk mematuhi Perintah Kawalan Pergerakan sebagai usaha untuk membendung wabak Covid-19 yang kini tengah menular.

Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan keturunan tentera pada hari Ahad ini untuk pastikan arahan dilaksanakan secara menyeluruh. Kredit: sinar harian

Artikel Berkaitan

Back to top button