fbpx
Cerita Borneo

Ingkar SOP, Polis Akan Panggil Penganjur Perhimpunan Sokong Najib Di Mahkamah

Adakah ini maksud kluster Bossku akan terjadi?

Ingkar SOP, Polis Akan Panggil Penganjur Perhimpunan Sokong Najib Di Mahkamah. Terkini dilaporkan pihak polis akan panggil penganjur perhimpunan sokong Najib di mahkamah akibat tidak berpatuh kepada SOP iaitu kegagalan untuk menjaga jarak sosial.

Semalam tular di media sosial mengenai perhimpunan yang berlaku di luar mahkamah dimana Najib dibicarakan atas tuduhan salah guna kuasa dan pecah amanah. Rata-rata warganet marah dengan kelakuan penyokong Najib yang tidak menjaga jarak sosial dan bimbang akan berlakunya kluster ‘Bossku’ akibat perkara tersebut.

Ingkar SOP, Polis Akan Panggil Penganjur Perhimpunan Sokong Najib Di Mahkamah
Ingkar SOP, Polis Akan Panggil Penganjur Perhimpunan Sokong Najib Di Mahkamah

Polis terima aduan mengenai perhimpunan tersebut

Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Mazlan Mansor mengatakan bahawa mereka telah menerima laporan polis dari orang ramai mengenai perhimpunan terbabit.

“Kami sedang menyiasat perkara itu dan menyedari kemarahan orang ramai,” katanya.

Beliau mengatakan bahawa mereka diberitahu oleh pihak penganjur bahawa sekitar 900 orang akan berkumpul, dan berdasarkan apa yang dilihat pada hari Selasa, jumlahnya sesuai.

“Mereka, bagaimanapun, tidak mematuhi syarat kami, terutama pada jarak sosial. Mungkin mereka bersemangat ketika itu, tetapi mereka semestinya perlu tahu. Kita harus saling berjaga terutama semasa pandemik Covid-19,” katanya, sambil menambah bahawa orang mesti menyedari bahawa ancaman pandemik itu belum berakhir.

Beliau kemudian mengatakan mereka akan panggil orang-orang yang berkaitan dengan kes tersebut untuk tampil secara bertahap.

Lagi disini:

Sumber
The Star

Artikel Berkaitan

Back to top button