fbpx
Cerita Borneo

Ini Cara Untuk Daftar Akaun Sarawak Pay Untuk Pengguna, ada RM5 percuma untuk anda!

Dah ada akaun Sarawak Pay ke belum?

Ini Cara Untuk Daftar Akaun Sarawak Pay Untuk Pengguna, ada RM5 percuma untuk anda! Sarawak Pay adalah inisiatif sebagai salah satu tindakan strategik untuk mendigitalkan ekonomi negeri Sarawak. Aplikasi ini membolehkan anda menyimpan wang anda secara digital (e-wallet), membuat pembayaran, memindahkan wang, menerima wang secara digital, dan mempunyai fungsi pintar seperti bil perpecahan (split bill), meminta pembayaran dari rakan, melihat sejarah transaksi, membayar utiliti dan bil majlis tempatan dan banyak lagi! Kini, pengguna Sarawak Pay baru akan dapatkan Welcoming Reward berjumlah RM5 (sah dari 16 Jun 2018 sehingga 31 Disember 2020)

Ini Cara Untuk Daftar Akaun Sarawak Pay Untuk Pengguna, ada RM5 percuma untuk anda!
Ini Cara Untuk Daftar Akaun Sarawak Pay Untuk Pengguna, ada RM5 percuma untuk anda!

Panduan pendaftaran Sarawak Pay

Muat turun aplikasi Sarawak Pay seperti pautan di bawah :
Untuk pengguna android : http://bit.ly/sarawakpayandroid
Untuk pengguna apple : http://bit.ly/sarawakpayiOS

Anda boleh daftar terus di aplikasi Sarawak Pay. Hanya perlu masukkan maklumat seperti :
1. Nama penuh
2. No Kad Pengenalan (Untuk tujuan pengesahan)
3. Alamat emel yang sah
4. No telefon yang sah

Anda dibenarkan mendaftar ID anda HANYA SEKALI.

Sekiranya anda mempunyai Sarawak ID, anda perlu menggunakan ID tersebut. Ini kerana pengguna Sarawak ID sudah didaftarkan sebagai pengguna Sarawak Pay. *Bagi mereka yang sudah mendaftar e-Recruitment, anda dikira sudah mempunyai Sarawak ID.

Jika anda mempunyai masalah pendaftaran Sarawak ID (lupa kata laluan, ID, dll.), anda boleh layari PAUTAN INI.

Jum download Sarawak Pay!

Anda boleh memuat turun aplikasi Sarawak Pay di Google Play Store untuk Android atau App Store di IOS. Berikut adalah langkah-langkah untuk mendaftar:

 1. Setelah memuat turun aplikasi, tekan New User Registration
 2. Pilih warganegara anda (antara warganegara Malaysia atau Others)
 3. Isi borang pendaftaran yang dipaparkan
 4. Isi nombor telefon peribadi anda sebagai pengesahan
 5. Tetapkan 6 digit pembayaran pin
 6. Setelah selesai, anda boleh menggunakan aplikasi tersebut untuk membuat pembayaran anda!

Terma dan Syarat

 • Welcoming Reward hanya eksklusif untuk pendaftaran baru Sarawak Pay dalam masa 7 hari bekerja setelah pengesahan berjaya.
 • SNT berhak untuk mengubah, menarik, menangguhkan, memperpanjang atau menghentikan kempen ini sebelum berakhirnya tempoh kempen, sepenuhnya atau sebahagian, pada bila-bila masa. SNT akan menghantar notis perubahan tersebut di www.sarawakpay.gov.my.
 • Keputusan SNT mengenai semua perkara yang berkaitan dengan kempen ini adalah muktamad. SNT tidak berkewajiban untuk memberikan alasan apa pun atau membuat surat-menyurat dengan orang lain mengenai perkara yang berkaitan dengan kempen ini. Tiada rayuan dan / atau surat-menyurat dari mana-mana Pedagang atau Pengguna atau pihak ketiga akan dilayan.
 • SNT tidak akan bertanggungjawab dan tidak akan menerima liabiliti apa pun dan bagaimanapun timbul atau dialami oleh Pengguna atau Pedagang dan / atau pihak ketiga yang dihasilkan secara langsung atau tidak langsung dari kempen ini.
 • SNT berhak untuk mengubah, menambah, menghapus, menangguhkan dan / atau mengubah terma dan syarat ini, dari semasa ke semasa, sepenuhnya atau sebahagian, mengikut budi bicara mutlaknya, dengan memberikan versi terbaru di www.sarawakpay.gov.my.
 • Terma dan syarat ini akan diatur dan ditafsirkan sesuai dengan undang-undang Malaysia, Pengguna dan Pedagang bersetuju untuk tunduk kepada bidang kuasa pengadilan Malaysia yang tidak eksklusif.

Sekiranya anda perlu bantuan…

Anda boleh menghubungi talian berikut:

Baca Juga Panduan Untuk Pendaftaran Akaun Perniagaan Sarawak Pay

Artikel Berkaitan

Back to top button
Close