fbpx
Cerita Borneo

Kedai Gunting Rambut Tidak Jadi Untuk Dibenarkan Beroperasi Semasa PKP

Terkini Diumum Oleh Perdana Menteri Sebentar Tadi

Kedai Gunting Rambut Tidak Jadi Untuk Dibenarkan Beroperasi Semasa PKP. Menurut sebuah status Facebook dimuatnaik oleh Majlis Keselamatan Negara, didedahkan beberapa sektor ekonomi yang tidak dibenarkan beroperasi sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) Fasa Ketiga.

100+ Barbershop Pictures [HD] | Download Free Images & Stock ...
Kedai Gunting Rambut Tidak Jadi Untuk Dibenarkan Beroperasi Semasa PKP

Bisnes yang tidak dibenarkan adalah:

– Kedai gunting rambut
– Salun kecantikan
– Kedai cermin mata

Status tersebut juga menyata semua bazaar Ramadhan di seluruh negara tidak dibenarkan beroperasi sepanjang PKP seperti yang diarah oleh DS Ismail Sabri. Mengenai pelajar-pelajar IPT yang berada di kolej dan kediaman mereka, semua pelajar diminta untuk kekal di tempat masing-masing sepanjang tempoh PKP – Ismail Sabri, Menteri Kanan

KKM teliti kesan pelajar IPT pulang: Ismail Sabri
Bazaar Ramadhan tidak dibenarkan beroperasi sepanjang PKP dan semua pelajar di asrama IPT dan komplimentari diminta untuk kekal di tempat masing-masing. Kredit: Sinar Harian

Sebelum ini, keputusan untuk membenarkan kedai gunting rambut untuk beroperasi telah mendatangkan kecaman dari pihak awam di mana pemilik kedai gunting rambut turut menyatakan bantahan mereka terhadap perkara tersebut.

KKM juga menerusi sidang media mereka juga ada menyatakan bahawa mereka tidak menggalakkan dan berharap agar kita mampu bersabar sedikit sebelum kita dapat mengetahui adakah perlu untuk kita longgarkan peraturan peraturan tersebut.

Baca Juga Artikel Menarik Yang Lain :

Artikel Berkaitan

Back to top button