fbpx
Cerita Borneo

Lelaki Dengan Sejarah Rekod Perjalanan Ke Kuching Sah Positif COVID-19

Individu tersebut adalah kes ke 33 Positif COVID-19 di Malaysia

Lelaki Dengan Sejarah Rekod Perjalanan Ke Kuching Sah Positif COVID-19. Kementerian Kesihatan Malaysia sebentar tadi telah menyiarkan kenyataaan akhbar rasmi untuk 7 kes terbaharu COVID-19 di Malaysia. Kes kes ini merupakan kontak rapat bagi kes ke-26. Salah satu kes yang menarik perhatian adalah kes ke 33 di mana seorang lelaki yang berusia 58 tahun dengan sejarah perjalanan ke Kuching telah disahkan positif COVID-19.

Lelaki Dengan Sejarah Rekod Perjalanan Ke Kuching Sah Positif COVID-19
Lelaki Dengan Sejarah Rekod Perjalanan Ke Kuching Sah Positif COVID-19

Menurut kenyataan akhbar tersebut juga, lelaki tersebut telah menghadiri mesyuarat pada 16 Februari 2020 yang lepas. Kes ke 33 ini disahkan COVID-19 pada 2 Mac 2020. Individu tersebut juga telah dimasukkan ke Hospital Sungai Buloh dan kini berada dalam keadaan stabil.

Jangan Risau, Masih Belum Ada Kes Positif COVID-19 Di Sarawak Ketika Ini

Setakat ini masih belum ada lagi kes positif COVID-19 yang dilaporkan di Sarawak. Setakat ini, Sarawak hanya mempunyai 158 person under investigation dan 136 daripada keseluruhan kes disahkan negatif. Bakinya pula masih lagi menunggu ujian rasmi daripada makmal. Sementara itu, Jabatan Kesihatan Negeri Sarawak telah mengimbas 15,590 pelawat yang tiba semalam di beberapa buah lapangan terbang, pintu masuk darat dan laut di seluruh negeri.

Baca Juga Artikel Lain Mengenai Kisah Semasa Di Sarawak :

Artikel Berkaitan

Back to top button