fbpx
Cerita Borneo

Media Dari India Mula Tabur Fitnah Rakyatnya Mati Di Malaysia Kerana Wuhan Coronavirus

Namun menurut semakan, tiada satu pun rekod warganegara India berumur 23 tahun yang direkodkan oleh makmal yang menjalankan ujian pengesahan 2019-nCoV di Malaysia.

Media Dari India Mula Tabur Fitnah Rakyatnya Mati Di Malaysia Kerana Coronavirus. Belum lagi reda dengan berita palsu mengenai virus wuhan coronavirus, tiba tiba kita digegarkan dengan beberapa laporan dari media di India yang mengatakan seorang rakyat mereka mati di Malaysia kerana wuhan coronavirus.

Media Dari India Mula Tabur Fitnah Rakyatnya Mati Di Malaysia Kerana Wuhan Coronavirus

Menurut laporan laporan tersebut, seorang lelaki yang bernama Manir Hossain telah merantau ke Malaysia dan pernah bekerja di restoran.

Laporan tersebut juga menyatakan bahawa keluarga tersebut mendapat makluman kematian Manir Hossain selepas mendapat panggilan dari pihak berkuasa Malaysia.

Laporan tersebut turut menyatakan lelaki tersebut mati kerana ‘new strain of coronavirus’

KKM Keluar Kenyataan Tiada Individu Berasal Dari India direkodkan oleh makmal yang menjalankan ujian pengesahan 2019-nCoV di Malaysia

Setakat ini tidak pasti apa agenda di sebalik penyebaran berita ini secara tiba tiba di India kerana setakat ini hanya individu yang berasal dari China disahkan positif dan masih belum ada kes kematian.

Baca Artikel Berkaitan Mengenai Virus Wuhan Coronavirus

http://http://https://www.iloveborneo.mycerita-menarik-dari-borneo/kerajaan-sabah-menggantung-semua-penerbangan-dari-china-ke-sabah/
http://http://https://www.iloveborneo.mycerita-menarik-dari-borneo/seorang-ditahan-5-kertas-siasatan-dibuka-berkaitan-berita-palsu-wuhan-coronavirus/

Artikel Berkaitan

Back to top button