fbpx
Cerita Borneo

Padah Jadi Keyboard Warrior Kecam Agama Islam Dan Kristian, Lelaki Ini Diberkas Polis Di Tabuan.

 Suspek ditangkap di sebuah rumah di Tabuan Dusun

Seorang lelaki ditangkap selepas dipercayai memuat naik kenyataan menghina agama Islam dan Kristian dalam laman Facebook pada hari Isnin. Timbalan Pesuruhjaya Polis Sarawak Datuk Dev Kumar berkata suspek ditangkap di sebuah rumah di Tabuan Dusun, di sini sekitar jam 9.30 malam susulan daripada laporan polis yang dibuat terhadapnya.

“Suspek ditangkap sekitar jam 9.30 malam tadi dan akan direman petang ini,” katanya ketika dihubungi hari ini, menurut laporan yang dikeluarkan oleh Utusan Borneo. Siasatan lanjut akan dijalankan di bawah Seksyen 298 Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia.

Hina Agama Islam dan juga Kristian

Padah Jadi Keyboard Warrior Mengecam Agama Islam Dan Kristian, Lelaki Ini Diberkas Polis Di Tabuan

Individu yang menggunakan nama Alexander Yeshua di laman Facebook tersebut telah memuat naik status yang menghina Agama Islam dan Kristian secara langsung. Kenyataan beliau tersebut akhirnya tular di laman Facebook dengan rata rata netizen mengecam kenyataan tersebut. Individu tersebut akhirnya ditahan pihak berkuasa hari ini dan disiasat di bawah Seksyen 298 Kanun Keseksaan dan Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia.

Baca Lagi Artikel Semasa :

Artikel Berkaitan

Back to top button
Close