fbpx
Cerita Borneo

Perdana Menteri UK Sahkan Dirinya POSITIF COVID19, Kini Isolasi Diri

Boris Johnson menghantar cicipan berkenaan di laman twitter sebentar tadi

Perdana Menteri UK Sahkan Dirinya POSITIF COVID19, Kini Isolasi Diri. Perdana Menteri United Kingdom, Boris Johnson mengesahkan bahawa beliau kini positif COVID19 selepas melakukan ujian. Sebelum ini, beliau telah menunjukkan mild symptoms dan terus mengadakan saringan COVID19.

Kini Isolasi Diri

Boris Johnson juga kita mengisolasikan diri beliau dari orang lain dan berkata akan terus memimpin kerajaan United Kingdom menerusi konferens video dalam situasi getir untuk melawan wabak COVID19 ini.

Perdana Menteri UK Sahkan Dirinya POSITIF COVID19, Kini Isolasi Diri
Perdana Menteri UK Sahkan Dirinya POSITIF COVID19, Kini Isolasi Diri

United Kingdom Kini Catat 11658 Kes COVID19

Menurut statistik terkini, United Kingdom kini mencatat 11658 kes COVID19, dengan 578 kematian juga telah dicatatkan. United Kingdom juga kini berada dalam situasi lockdown di mana mereka mengehadkan pergerakan rakyat dan juga menutup perniagaan yang tidak essentials dalam membendung penularan COVID19 di negara tersebut.

Pelajar Malaysia di United Kingdom juga kini sedang merayu pada kerajaan Malaysia untuk melakukan sesuatu selepas kebanyakan daripada mereka kini terperangkap di dalam negara tersebut. Ada antara pelajar Malaysia terutamanya yang bekerja bagi menampung yuran pelajaran juga terjejas selepas COVID19 merebak di United Kingdom sejak 2 minggu yang lalu.

Baca Juga Artikel Lain Yang Berkaitan Dehgan Pandemik COVID 19 Yang Sedang Melanda :

Artikel Berkaitan

Back to top button