fbpx
Cerita Borneo

Rasmi : PKPB Disambung 4 Minggu Lagi, Tiada Balik Kampung Tahun Ini

Perkara tersebut diumumkan oleh Perdana Menteri Malaysia sebentar tadi

Rasmi : PKPB Disambung 4 Minggu Lagi, Tiada Balik Kampung Tahun Ini. Perdana Menteri Malaysia sebentar tadi mengumumkan perintah kawalan pergerarakan bersyarat akan disambung selama 4 minggu lagi sehingga 6 Jun 2020.

Pergerakan rentas negeri tidak dibenarkan

Perdana Menteri juga mengingatkan bahawa tiada pergerakan rentas negeri dibenarkan tanpa kebenaran, lantas menjadikan tiada pergerakan balik ke kampung dibenarkan untuk tahun ini.

Perdana Menteri Malaysia turut merakamkan terima kasih kepada kerajaan kerajaan negeri yang menyokong usaha kerajaan pusat untuk membuka kembali sektor ekonomi.

Rayuan Bantuan Prihatin Nasional Dilanjutkan

Menyedari isu bantuan prihatin nasional yang terjadi, Kerajaan Malaysia juga membuat keputusan untuk melanjutkan rayuan bantuan prihatin nasional sehingga 31 Mei 2020.

Baca Juga :

Garis panduan solat jumaat dan berjemaah juga sedang diperhalusi dan akan dimaklumkan kepada pihak awam selepas mendapat perkenan.

Dan berita baik juga untuk suami isteri dan ibu bapa yang berjauhan, kelonggaran khas akan diberikan untuk mereka berjumpa dengan pasangan dan keluarga masing masing. Permohonan rentas negeri untuk tujuan tersebut boleh dilakukan melalui aplikasi GERAK.

Baca Juga Artikel Lain :

Artikel Berkaitan

Back to top button
Close