fbpx
Cerita Borneo

Selepas Dilawat TM, Veveonah Dapat Hadiah Gajet Elektronik Dari Shopee

Gadis yang berjaya buka mata masyarakat

Selepas Dilawat TM, Veveonah Dapat Hadiah Gajet Elektronik Dari Shopee. Anda pasti tahu tentang kisah Veveonah Mosibin yang pernah tular dahulu. Gadis yang terpaksa duduk atas pokok semata-mata untuk dapatkan capaian Internet bagi menduduki peperiksaan ini berjaya membuka mata masyarakat mengenai nasib orang pedalaman yang mengalami kesukaran lakukan pembelajaran lalui talian akibat kekurangan kemudahan internet dan sebagainya.

Setelah dilawat TM untuk mengusahakan capaian internet di kampungnya dan persekitaran kampung beliau, kini Veveonah dihadiahkan lagi barang baik. Literally, barang baik!

Shopee Care Package

Baru-baru ini, platform e-dagang iaitu Shopee telah hantarkan sebuah pasukan untuk melawati Veveonah di kampungnya iaitu Kampung Sapatalang, Pitas untuk hadiahkan Shopee Care Package kepada gadis itu.

Selepas Dilawat TM, Veveonah Dapat Hadiah Gajet Elektronik Dari Shopee
Veveonah Mosibin (tengah) bersama ibu bapanya gembira menerima Pakej Penjagaan Shopee dari pasukan Shopee di kampungnya di Kg Sapatalang, Pitas, Sabah.

Pakej tersebut terdiri daripada gajet elektronik seperti komputer riba, telefon bimbit pintar, headphones dan jam pintar untuk membantu Veveonah dalam pendidikannya.

Sebuah tripod dan gegelung lampu (ring light) juga dihadiahkan untuk menyokong hobi YouTube beliau.

Selepas Dilawat TM, Veveonah Dapat Hadiah Gajet Elektronik Dari Shopee
Veveonah posing untuk bergambar dengan barang-barang yang dibawa oleh pasukan Shopee.
Selepas Dilawat TM, Veveonah Dapat Hadiah Gajet Elektronik Dari Shopee
Veveonah (tengah) bersama ibu bapanya, Rofinah binti Ungo (kanan) dan Mosibin bin Makrun posing untuk bergambar dengan barang-barang yang dibawa oleh pasukan Shopee.

Jangan jeles gais, anda pun bakal dapatkan pakej ini!

Memahami bahawa cabaran Veveonah juga dilalui oleh pemuda lain, Shopee telah menguruskan kempen Shopee Sapot Lokal Bah! yang akan berlangsung dari 16 ke 18 Julai khas untuk semua rakyat Sabah.

Kempen ini secara ekslusif akan menampilkan produk dari penjual Sabah dan juga S-Mart Sabah dengan baucar menarik.

Kisah Veveonah bermula dari sini:

Artikel Berkaitan

Back to top button