fbpx
Cerita Borneo

Tular Video Sekumpulan Lelaki Pecah Kereta Di Siang Hari Guna Senjata Tajam Di Kuching

Hello Polis? Ada Orang Fight Ni!

Tular Video Sekumpulan Lelaki Pecah Kereta Di Siang Hari Guna Senjata Tajam Di Kuching. Sebuah video berdurasi 13 saat tular pada hari ini apabila ia memaparkan adegan sekumpulan lelaki bertindak ganas dengan memukul dan memecahkan cermin sebuah kenderaan. Perbuatan tersebut dilakukan dengan menggunakan senjata yang panjang dan tajam.

Seorang pengguna laman sosial Facebook hari ini memuat naik video tersebut sekitar jam 4 petang. Apa yang pelik, sekumpulan lelaki tersebut dengan selamba berkelakuan ganas di tempat terbuka dan pada waktu siang sedangkan ramai orang awam yang berada di tempat kejadian pada ketika itu. Di dalam video ini juga, tiga orang lelaki dilihat membawa senjata tajam tersebut lalu salah seorang daripada mereka sempat dirakam memukul dan memecahkan kenderaan terbabit.

Scary kuching!

Posted by Krystal Chong on Monday, March 16, 2020

Muat naik tersebut disertakan sekali dengan kapsyen, “Scary Kuching” atau Kuching menakutkan. Video tersebut telah mendapat 106 tanda sukaan dan 944 perkongsian.

Kejadian Dilaporkan Berlaku Di Taman Hui Sing, Kuching

Tular Video Sekumpulan Lelaki Pecah Kereta Di Siang Hari Guna Senjata Tajam Di Kuching
Tular Video Sekumpulan Lelaki Pecah Kereta Di Siang Hari Guna Senjata Tajam Di Kuching. Kredit : Facebook

Menerusi tinjauan di laman komen video ini pula, pengguna Facebook mengesyaki bahawa kejadian ini berlaku di Taman Hui Sing, Kuching (berhadapan Fu Sen Court). Tidak lupa, ada juga yang meletakkan tanda pagar #PDRM agar situasi ini mendapat perhatian pihak polis secepat mungkin. Setakat ini, punca kejadian masih belum diketahui.

Haihh, agak-agak lah nak fight pun kan? Siang hari pula tu. Alangkah bagusnya kalau kita fight COVID-19 pun agresif macam ini. Barulah semua orang dapat hidup aman dan sihat sentosa.

Artikel Berkaitan

Back to top button