fbpx
Tempat Makan

3 Kafe Ais Krim yang Anda MESTI Cuba di Kuching

Sapa nok craving mok sesuatu yang cair di mulut ya, ajuh nguja ke sitok!

3 Kafe Ais Krim yang Anda MESTI Cuba di Kuching. Ada harinya kita mengidam untuk makan sesuatu yang manis sambil lepak, chill-chill dekat satu tempat kan? Tak pun kepada anda yang baru sampai ke Kuching tapi tiba-tiba mood nak makan manis tu datang tanpa diundang, meh kita usha 4 kafe ais krim yang anda patut pergi di Kuching. Confirm nyaman!

1. Affogato Ice Cream Cafe

3 Kafe Ais Krim yang Anda MESTI Cuba di Kuching
3 Kafe Ais Krim yang Anda MESTI Cuba di Kuching
3 Kafe Ais Krim yang Anda MESTI Cuba di Kuching

Kafe ais krim yang baru dibuka beberapa bulan yang lalu ini menyediakan menu ais krim yang berbeza setiap minggu. Soft-served ais krim nya dihidang di dalam cawan plastik dengan trademark Affogato membuatkannya nampak eksklusif. Lokasinya terletak di TT3 Commercial Centre, Tabuan (berdekatan dengan Sama Jaya Industrial Park).

Menu yang paling popular di sini ialah ais krim perisa Dark Chocolate, Matcha, Earl Grey Milk Tea, Coconut Charcoal dan Thai Tea with Pearls. Menariknya juga, ais krim perisa affogato di sini dihasilkan dengan topping menggunakan kopi espresso yang dibru segar bersama-sama sirap dark chocolate. Untuk peminat boba yang inginkan kelainan, kafe ini menawarkan aiskrim berperisa Thai Tea bersama topping boba kegilaan ramai. Fuh, lain macam ais krim ni!

2. Troots Cafe

Kafe ais krim ini terletak di Trinity Hub, Kuching (bersebelahan Boulevard Kuching). Ia menawarkan pelbagai jenis pencuci mulut dan ais krim yang lazat. Menu paling popular mereka ialah bingsu, sejenis ais krim yang diperbuat daripada shaved ice dan ditambah dengan topping seperti susu, krimer, manisan atau buah-buahan.

Kalau datang ke sini, menu yang anda wajib cuba ialah bingsu mango, chocolate dan green tea. Bingsu mango disediakan sekali dengan krimer susu untuk menambahkan rasa berkrim pada shaved ice. Jadi, anda bolehlah feeling menuang krimer tersebut pada shaved ice tinggi dalam mangkuk. Oh ya, portion nya pun besar tau. Satu mangkuk boleh dikongsi dua orang. Berlatar belakangkan suasana clean dan putih, tempat ini sudah semestinya boleh jadi port untuk anda untuk mengambil gambar.

3. ICE+ Garden

3 Kafe Ais Krim yang Anda MESTI Cuba di Kuching
Kredit : Teaspoon

Ini satu lagi kedai ais krim shaved ice yang tak kurang hebatnya di Kuching. Kalau anda tinggal berdekatan dengan kawasan Tabuan dan tidak mahu memandu jauh, Ice+ Garden turut menawarkan pelbagai pilihan menu bingsu dan ais krim. Ada ais krim popsickle juak!

Kafe aiskrim yang terletak di Saradise, Kuching ini menyediakan pilihan ais krim shaved ice dengan perisa yang paling popular iaitu Matcha. Siapa tak suka perisa teh hijau kan? Menariknya juga, bingsu mereka dihiasi dengan kepingan waffle untuk presentation yang lebih wow.

Jadi, apa tunggu lagik? Like dan share post ini serta ajak kawan-kawan anda untuk lepak sama di sini sambil menikmati semangkuk ais krim yang memuaskan selera manis anda.

Artikel Berkaitan

Back to top button