Anda wajib cuba resipi ini
Juadah Istimewa Hari Raya Qurban, Ini Resipi Sup Daging Yang ‘Kick’. Setiap kali tiba musim Hari Raya Korban, seringkali kita rasa keliru tentang cara menyediakan daging korban tersebut.
Tetapi jangan risau, salah satu hidangan yang boleh dibuat dengan daging itu ialah sup.
Sup adalah hidangan yang mudah dan enak untuk disediakan, serta menjadi pilihan yang sesuai semasa musim perayaan.

Bahan-bahan:
Bawang putih
Bawang merah
Halia
Perencah sup adabi
Sup bunjut
Rempah tumis
Lobak
Bunga Kobis
Saderi
Daun sup
Tomato
Daging

Cara memasak:
- Tumiskan bawang putih, bawang merah dan halia sehingga naik bau.
- Kemudian, masukkan rempah adabi dan kacaukan ia serta masukkan air sedikit demi sedikit.
- Kacau sehingga rempah naik bau barulah masukkan air mengikut kesesuaian.
- Kemudian, masukkan sup bunjut.
- Masukkan daging sementara air masih menggelegak.
- Masukkan sayur lobak, dan bunga kobis.
- Selepas itu, masukkan tomato, batang saderi dan daun sup.

Nak lagi kick, padankan bersama sambal kicap.
Perkongsian resipi sup tulang ini adalah daripada pengguna Facebook Nur Fadillah Mustaffa dan dikatakan ini adalah resipi daripada arwah ibunya. Semoga perkongsian ini dapat dimanfaatkan anda.