Sharnaaz review 3 laksa berbeza di Malaysia
Laksa Sarawak memang sedap! Begitulah reaksi Sharnaaz Ahmad selepas mencuba laksa Sarawak buat pertama kali dalam hidupnya. Dalam episod terbaru review makanan di Channel Youtube Sharnaaz Ahmad TV itu, Sharnaaz Ahmad mencuba 3 laksa berbeza di Malaysia iaitu Laksa Penang, Laksa Johor dan juga Laksa Sarawak.
‘Tak pernah seumur hidup aku makan’ – Sharnaaz Ahmad.
Dalam episod tersebut, Sharnaaz Ahmad mencuba laksa Sarawak dari Restoran Dapur Sarawak yang dimiliki oleh Mahmud Ali Bashah, anak jati Sarawak yang juga merupakan seorang pelakon. Restoran Dapur Sarawak yang diusahakan oleh beliau kini mempunyai beberapa cawangan di sekitar Kuala Lumpur dan Selangor.
‘Actually not bad, not bad gak, SEDAP! Itu reaksi pertama Sharnaaz Ahmad selepas mencuba laksa Sarawak dalam video tersebut. Beliau kemudiannya menghirup kuah laksa Sarawak sebelum kemudiannya menunjukkan ‘thumbs up‘ dan berulang kali menyatakan laksa Sarawak.
‘ Dia macam, dia ada rasa dia sendiri, UNIK ‘ – ujar Sharnaaz lagi selepas menghabiskan semangkuk kecil laksa Sarawak yang pertama kali dicubanya itu. Dengan nada berselorohnya juga Sharnaaz mengucapkan terima kasih kepada rakyat rakyat Sarawak pada zaman dahulu yang telah mencipta makanan sesedap laksa Sarawak.