fbpx
Cerita Borneo

2000 Biji Durian Percuma Menanti Pengunjung Program Sarawakku Sayang Di Samarahan

Yes, benda free mana mungkin ditolak bukan?

2000 Biji Durian Percuma Menanti Pengunjung Program Sarawakku Sayang Di Samarahan. Menurut sebuah laporan yang dikeluarkan Dayak Daily, Jabatan Pertanian Sarawak mempelawa orang ramai untuk merasai 2000 durian dari Simunjan sempena Program Sarawakku Sayang yang bertemakan ‘Jaga Sarawak, Intu Sarawak’ di dataran terbuka yang terletak bersebelahan dengan Dewan Suarah Samarahan.

2000 Biji Durian Percuma Menanti Pengunjung Program Sarawakku Sayang Di Samarahan

Menurut Pegawa Jabatan Pertanian, Napi Mohd, durian tersebut akan mula diagihkan selepas selesai sahaja majlis perasmian program berkenaan yang akan disempurnakan oleh Ketua Menteri, Datuk Patinggi Abang Johari Openg.

‘Sebanyak 2000 biji durian pelbagai jenis dari Kawasan Simunjan akan kami agihkan kepada orang ramai selepas itu bagi dimakan mereka secara beramai ramai di program ini secara percuma’ – Katanya selepas menghadiri acara memakan beramai ramai 1500 durrian dari Tarat di tapak program ini pada hari ini.

Program yang diberi nama ‘Lan Kita Makan Durian Lok’ adalah dianjurkan secara kerjasama Jabatan Pertanian Sarawak dengan kerajaan negeri sempena program Sarawakku Sayang yang diadakan di Kota Samarahan.

Jadi jika anda merupakan penggemar durian, jangan lupa hadirkan diri anda ke perkarangan Dewan Suarah Samarahan esok hari dan rasai nikmat durian tempatan!

Artikel Berkaitan

Back to top button