fbpx
Cerita Borneo

Brunei Catat Kes Pertama COVID-19 Di Pulau Borneo

Individu Berusia 53 Tahun Tersebut Dikatakan Baru Kembali Dari Kuala Lumpur

Brunei Catat Kes Pertama COVID-19 Di Pulau Borneo. Brunei dilaporkan mempunyai kes pertama Covid-19 (coronavirus) pada hari Isnin (9 Mac), menurut Kementerian Kesihatan negara negara tersebut. Seorang lelaki tempatan berusia 53 tahun itu disahkan positif pada hari Isnin selepas kembali ke negara tersebut pada 3 Mac dari Kuala Lumpur dengan tiga rakannya, menurut laporan dari Akhbar The Star

Menurut Kementerian Kesihatan negara tersebut, pesakit itu mengalami demam pada hari Sabtu dan mendapat rawatan di Hospital Raja Isteri Pengiran Anak Saleha, hospital terbesar negara pada Ahad. Ujian awal mendapati pesakit positif untuk jangkitan Covid-19. Kementerian sedang menunggu hasil ujian pengesahan. Kementerian Kesihatan turut berkata pesakit kini berada dalam keadaan yang baik dan stabil.

Kementerian itu mengesan semua kenalan termasuk ahli keluarga pesakit dan tiga sahabat yang menyertai perjalanan dengannya. Semua ahli keluarga yang tinggal bersama pesakit telah diberikan notis kuarantin selama 14 hari.

Artikel Berkaitan

Back to top button