fbpx
Cerita Borneo

Kerajaan Persekutuan Umum Bonus Hari Raya RM500 Untuk Kakitangan Awam

Pekeliling tersebut baru dikeluarkan hari ini

Kerajaan Persekutuan Umum Bonus Hari Raya RM500 Untuk Kakitangan Awam. Kerajaan Malaysia hari ini mengeluarkan pekeliling bantuan khas hari raya berjumlah RM500 untuk kakitangan awam dan juga RM250 untuk pesara kerajaan.

Kerajaan Persekutuan Umum Bonus Hari Raya RM500 Untuk Kakitangan Awam
Kerajaan Persekutuan Umum Bonus Hari Raya RM500 Untuk Kakitangan Awam

Bantuan khas ini untuk pegawai perkhidmatan awam dari Gred 56 dan ke bawah

Menurut pekeliling tersebut juga, kerajaan telah memutuskan supaya Bantuan Khas Aidilfitri Tahun 2020 ini dibayar kepada pegawai perkhidmatan awam dari gred 56 ke bawah dan masih berkhidmat pada 20 Mei 2020.

Bantuan khas ini juga dipanjangkan kepada guru interim, pegawai lantikan sementera dan juga pegawai yang bercuti tanpa gaji.

Turut layak adalah pesara yang dilantik semula secara contract of service dan masih berkhidmat pada 20 Mei. Mereka juga ada diberikan Bantuan Khas Aidilfitri 2020 sebanyak RM500.

Tidak ketinggalan juga adalah pekerja sambilan harian (PSH) yang masih berkhidmat pada 20 Mei 2020 dengan syarat kontranya telah berkuat kuasa sekurang-kurangnya 30 hari berturut-turut.

Menurut pekeliling tersebut juga, Bantuan Khas Aidilfitri 2020 ini akan dibayar pada 20 Mei 2020, dan tanggungjawab pembayaran adalah menjadi tanggungan kabatan di mana pegawai berkhidmat pada tarikh pembayaran.

Baca Juga Artikel Berkaitan Bantuan Kewangan :

Artikel Berkaitan

Back to top button