fbpx
Cerita Borneo

Plot Twist Bermula Di Sarawak, Richard Riot Sertai KEADILAN

Nampaknya keputusan yang tidak dijangkakan terjadi di Sarawak hari ini

Langkah SHERATON yang menggegarkan dunia politik Malaysia sejak minggu lepas hari ini telah menjejakkan kaki ke Sarawak. Tanpa diduga, Bekas Menteri Sumber Malaysia, Dato Sri Richard Riot anak Jaem diumumkan menyertai Parti Keadilan Rakyat menurut satu posting oleh parti tersebut sebentara tadi.

Plot Twist Bermula Di Sarawak, Richard Riot Sertai KEADILAN

Dato Sri Richard Riot merupakan Ahli Parlimen Serian (P.199) dan juga merupakan Timbalan Presiden Parti Rakyat Bersatu Sarawak iaitu antara parti politik yang tertua di Sarawak. SUPP dahulu turut mengalami krisis mereka tersendiri dengan sebahagian daripada ahli mereka keluar dan membuka Parti Sarawak Bersatu.

Riot merupakan Ahli Parlimen Serian untuk enam penggal dan pertama kali dipilih pada 1995.  Penyertaan Dato Sri Richard Riot turut disambung oleh Pengarah Komunikasi Parti Keadilan Rakyat melalui satu ciapan di laman twitter sebentar tadi

Masih belum ada lagi kenyataan rasmi dari YB Dato’ Sri Richard Riot setakat ini namun tindakan beliau dikatakan ada bersangkut paut dengan krisis politik selepas Langkah Sheraton.

Baca Lagi Artikel Mengenai Langkah Sheraton Yang Berkaitan Dengan Sabah Dan Sarawak :

Artikel Berkaitan

Back to top button