fbpx
Cerita Borneo

Pos Malaysia Tangguh Sementara Perkhidmatan Mel Dan Bungkusan Antarabangsa

Akan ditangguhkan bermula 3 Ogos 2020

Pos Malaysia Tangguh Sementara Perkhidmatan Mel Dan Bungkusan Antarabangsa. Perkhidmatan mel dan bungkusan antarabangsa digantung sementara berikutan gangguan perkhidmatan di kebanyakan negara di seluruh dunia.

Pos Malaysia Berhad dalam satu kenyataan hari ini menjelaskan, hanya , Singapura tidak terlibat dan ia berkuat kuasa pada 3 Ogos sehingga diberitahu kelak.

Pos Malaysia Tangguh Sementara Perkhidmatan Mel Dan Bungkusan Antarabangsa

“Gangguan berkenaan disebabkan pembatalan penerbangan, penutupan lapangan terbang dan langkah-langkah pencegahan yang diambil bagi membendung penularan wabak (koronavirus) Covid-19 di negara destinasi.

“Walau bagaimanapun, perkhidmatan Express Mail Service (EMS) masih tersedia melalui pembekal rangkaian yang masih melakukan penghantaran ke beberapa buah negara,” katanya menerusi kenyataan berkenaan.

Antara destinasi negara yang digantung termasuklah kebanyakan negara di Eropah, Amerika Selatan, Afrika, Asia Barat, Asia Tengah dan termasuklah rantau Asia Tenggara seperti Thailand, Brunei, Indonesia, Laos, Vietnam dan Laos.

Pos Malaysia Berhad menjelaskan, pihaknya akan sentiasa mengemas kini maklumat terkini dari semasa ke semasa.

Poslaju juga sebelum ini menghadapi beberapa kesukaran semasa dan selepas PKP diadakan. Pertambahan logistik yang perlu dikendalikan mereka juga meningkatan naik dengan mendadak mengakibatkan penghataran menjadi lebih lambat.

Baca juga artikel berkaitan :

Artikel Berkaitan

Back to top button
Close