fbpx
Tempat Makan

Ini Adalah 5 Tempat Makanan Western Di Sibu

Ngidam Makanan Western?

Ini Adalah 5 Tempat Makanan Western Di Sibu. Selain mi yang terkenal iaitu Mi Kampua, Sibu juga mempunyai restoran-restoran western yang menghidangkan makanan western yang sedap. Jika anda berada di Sibu dan tiba-tiba rasa nak makan western, berikut adalah 5 tempat makanan western halal yang anda boleh cuba!

Wow Wow West

Restoran ini terletak di 24 & 26, 5th Avenue dan menghidangkan pelbagai makanan western yang sedap! Dikatakan chicken chop mereka memang mantap so sekiranya anda disana, anda harus cuba chicken chop Wow Wow West!

Kredit: Wow Wow West

YS Cafe

Well, technically kedai ini lebih kepada kedai kek sebab selain menghidangkan makanan western, mereka juga menjual kek seperti kek lapis dan sebagainya. Mereka menghidangkan pelbagai jenis makanan seperti kuih, kek, mi, nasi, ais krim dan banyak lagi. Pendek kata, jika anda tak tahu nak makan apa, senang kata, pergi sahaja ke YS Cafe dan pilihlah dari pelbagai makanan yang dihidangkan!

Kredit: YS Cafe
Kredit: YS Cafe

ZA HANA Station

Tempat ini terkenal dengan hidangan talam yang dihidang in very, very generous portions! Sesuai untuk makan bersama dengan rakan-rakan atau sekeluarga!

Kredit: ZA HANA Station

Roy Corner

Selain makanan Asian, kedai makan ini juga menghidangkan makanan western dan juga seafood!

Kredit: Roy Cafe

Warung BM

Restoran ini terletak di Medan Jaya Commercial Centre dan menghidangkan makanan western yang berpelbagaian seperti chicken chop, spaghetti, dan lamb chop. Tapi bagi mereka yang tiba-tiba ubah fikiran ketika di restoran dan rasa nak makan makanan lain pula, jangan risau! Disini juga ada hidangan Asian seperti nasi lemak special dan mi Tom Yam dengan udang!

Kredit: Warung BM
Kredit: Warung BM

Tiba-tiba Lapar Pula…

Sedap-sedap makanan Western hidangan Sibu! Kat mana lagi kedai makanan Western yang anda sudah cuba? Komen dan jangan lupa share!

Baca Artikel Lain Mengenai Sibu :

Artikel Berkaitan

Back to top button